Sült

2 seajalga
2 seakooti
500 g kondist (noore) loomaliha
3 keskmist sibulat (koorega)
1 küüslaugu küüs
2 porgandit
u 10-12 tera pipart
5 tera vürtsi
2 loorberilehte
soola
vett

1. Pese liha ja pane külma veega keema. Kui vedelik on keema tõusnud, eemalda vaht.
2. Keeda tasasel tulel vaevu keevana.
3. Umbes tund peale keema hakkamist lisa sibul, küüslaugu küüs ja porgand. Porgandirattad võid eelnevalt kuival pannil kergelt pruunistada. Sibulal lõika ära tipp ja kand.
4. Keeda tasasel tulel, kuni liha kontide küljest lahti lööb.
5. Sool ja vürtsid lisa 10-15 minutit enne keetmise lõpetamist.
6. Liha lõika terava noaga sobivateks tükkideks, sega kurnatud leemega ja kuumuta veel kord hetkeks keema. Maitsesta lõplikult.
7. Tõsta kaussidesse või vormidesse ja pane jahedasse hanguma.
Serveeri kuumade keedetud kartulitega. Paku lisandiks kõrvitsasalatit ning sinepit ja mädarõigast.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

70 kommentaari “Sült

  1. Vett pannakse nii palju, et keedetavad asjad oleks veega kaetud päris korralikult. Pika keetmisajaga keeb vedelikku päris palju maha ja kui juurde panema hakata, ei pruugi pärast korralikult ära kallerdada. Pott peab suur olema lihtsalt.

  2. Kas keegi oskab öelda, et kas see viimane keema ajamine aitab kallerdisele kaasa?,,või on tänapäeva sead nii lahjad, et ei kallerda;)

  3. tanud hea retsepti eest! tegin elus I korda sulti ja sai mega hea! eriti teeb meeleolu heaks et amm-ai ja abikaasa kes austraallased – ka nautisid neile vaga voorast rooga!
    head jaanipaeva melbourneist!

  4. Proovisin selle retsepti järgi ja sült sai väga maitsev!Aitähh toreda retsepti eest!Olen uhke, et esimest korda elus sülti keeta proovides see ka nii hästi önnestus…Viisin kausikese ka oma sakslasest gurmaanist äiale, kes kiitis mu eesti perenaiseoskusi taevani!!!
    Head uut aastat siit Saksamaalt!