Ungari pekk

seapekki
soola (jämedat)
salpeetrit
punase pipra pulbrit

1. Hõõru suured pekitükid igast küljest soolaga sisse ja hoia üksteise peale laotult külmikus või külmas kohas, 2-3 päeva.
2. Võta (5 kg peki kohta) 400 g soola, 1 tl salpeetrit ja keeda küllastatud soolvesi.
3. Aseta pekitükid tihedalt nõusse, vala peale jahtunud soolvesi, nii et see ulatuks üle peki. Hoia nii 8-10 päeva.
4. Seejärel pese pekitükid soolast puhtaks ja leota 1 ööpäev külmas vees, vett vahetades.
5. Nõruta pekitükid ja hõõru sisse punase pipra pulbriga.
6. Suitsuta pekitükid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga