Biifsteek sinepi-meekastmega

4 biifsteeki (u. 1 ½ cm paksust)
1 – 2 sl margariini või võid
1 tl soola
¼ tl musta pipart

KASTE:
3 sl mett
2 sl sinepipulbrit või sinepit
veidi soola
1 tl purustatud sinepiseemneid
½ dl vahukoort
1 punt murulauku

1. Alusta kastmest. Hõõru mesi pehmeks. Lisa sinepipulber, sool ja purustatud sinepiseemned. Lisa vähehaaval koor ja sega kaste ühtlaselt paksuks. Lõika murulauk kastme hulka.
2. Klopi biifsteeke kergelt rusikaga.
3. Kuumuta rasva pannil, kuni see on kuldkollane ega vahuta enam. Tõsta biifsteegid pannile.
4. Prae biifsteeke umbes 2 minutit kummaltki poolt. Praadimisaeg oleneb sellest, kui küpset liha soovid. Lisa sool ja pipar.
5. Serveeri koos kastme, ahjukartulite või friikartulitega. Lisandiks sobib erinevatest salatisortidest ja seentest tehtud salat.
Hüva nõu:
Kui mesi on kõva, aseta see ilma kaaneta mikrolaineahju. Kuumuta mesi pehmeks poolvõimsusel, 1-2 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga