Kooreklops

u. 500 g luudeta veiseliha
soola
pipart
2 sl jahu
2 sl rasvainet
1 kl vett
200 g hapukoort
1 sibul

1. Lõika liha risti kiudu viiludeks, vasarda tugevalt ja vormi ovaalseks. Puista lihaviiludele veidi soola ja pipart.
2. Kuumuta pannil rasvaine, pruunista selles lihatükid ning hakitud sibul.
3. Pruunistatud lihatükid ja sibul pane hautamisnõusse, vala üle panniuhteleemega ning hauta pehmeks.
4. Valmis lihalõigud tõsta kastmest välja. Lisa hautamisleemele jahu ja hapukoor ning lase keema tõusta, maitsesta kaste.
5. Pane lihatükid kastmesse tagasi ja keeda hetkeks koos läbi.
6. Serveeri keedetud või praetud kartulitega ning aedvilja-, seene- või kurgisalatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

55 kommentaari “Kooreklops

  1. Mina lisasin leemele ja keetsin läbi umbes 3 keskmist porgandit,eelnevalt need tõllaratasteks lõigatuna,no vat siis viib küll keele alla,liha muutub selliseks magusaks ja mahlaseks.
    PS! Seda siin praegu kirjutades hakkas suu suisa vett jooksma ja nüüd kiirustan poodi sülti ostma,kõht läks nii tühjaks.

  2. isetegevuslane

    Endise aja kokaraamatute (S. Masso & Co) järgi saab parima maitsega õrna mahlase liha, hautades teda kogu hautamise aja koorekastmes. Seega mitte üksnes “panniuhteleemes” s.t. pruunis vees. Koor lisada hautamisleemele kohe hautamise algul, ütlevad.

  3. Ütlen ausalt – toidu maitse ei sõltu absoluutselt, kas sa vormid liha ovaalseks, kandiliseks või trapetsiks.

    Aga üks ütlemata hea toit on see küll.