Mõisa ühepajatoit

u. 800 g luudeta praetükki
1 sl margariini või võid
3 sl nisujahu
4 dl vett
10 tera vürtspipart
2 loorberilehte
1 tl majoraani
10 tera valget pipart
2 sl veiniäädikat
1 tl soola
2-3 porgandit
1 pastinaak
1 suur porru

1. Lõika liha parajateks tükkideks.
2. Kuumuta margariin potis kuldpruuniks. Pruunista lihatükid väikeste koguste kaupa igast küljest.
3. Puista jahu peale ja sega. Lisa vesi ja sega uuesti läbi. Lisa kõik maitseained ja sool.
4. Hauta liha kaane all vähemalt pool tundi, aeg-ajalt segades. Kui vaja, lisa vett.
5. Koori porgandid ja pastinaak. Pese porru. Tükelda aedvili.
6. Lisa aedvili potti. Lase veel umbes 20 minutit haududa.
7. Serveeri ühepajatoit koos salati, keedetud kartulite ja värske täisteraleivaga.
Hüva nõu:
Võid kasutada ka valmistükeldatud veiseliha või poolsuitsuvorsti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

68 kommentaari “Mõisa ühepajatoit