Mädarõikaliha

1 kg luist veise abatükki või kooti
1 ½ l vett
2 – 3 tl soola
10 – 12 tera pipart
2 loorberilehte
2 – 3 petersellivart
1 porgand
1 väike porru

KASTE:
3 dl lihapuljongit (keeduleent)
1 dl piima
2 sl nisujahu
2 sl riivitud mädarõigast
1 tl purustatud koriandrit (või värsket hakitud koriandrit)
soola ja musta pipart

1. Lase vesi neljaliitrises potis keema.
2. Loputa liha kiiresti külmas vees.
3. Pane liha keevasse vette. Lisa maitseained, kooritud porgand ja porru. Keera tuli väiksemaks. Kata kaanega ja lase haududa umbes 1 ¼ tundi.
4. Võta pott tulelt. Lase lihal leemes veel 20 minutit seista. Siis liha järelküpseb ja saab maitsev ning mahlane.
5. Mõõda potti kastmeks vajalik leem. Lase see keema. Klopi piim ja jahu segamini ja lisa leemele, kogu aeg segades. Keeda kastet umbes 5 minutit. Lisa maitseained ja maitse. Kui vaja, lisa soola ja pipart.
6. Võta luud lihast välja. Lõika liha viiludeks või parajateks tükkideks. Serveeri koos kastme, keedatud kartulite, porgandite ja porruga.
Hüva nõu:
Külmuta ülejäänud keeduleem ja kasuta seda hiljem suppide või kastmete valmistamiseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga