Piprapihv aedviljapüreekastmega

1 mugulsibul
1 küüslauguküüs
2 porgandit
1 suur punane paprika
2 dl aedviljapuljongit kuubikust
½ dl vahukoort
1 tl piprateri: valget, musta, rohelist ja rosépipart
1 tl soola
4 viilu (a u. 125 g) veise sisefileed
2 sl margariini või võid

1. Koori ning peenesta sibul ja küüslauk. Koori porgand ning tükelda, samuti paprika.
2. Pane aedvili kastrulisse ja keeda seda juurviljapuljongis umbes 8 minutit.
3. Tõsta aedvili puljongist köögikombaini või mikserisse. Peenesta aedvili. Tee segu veidi vedelamaks keeduleeme ja koorega. Lisa vajaduse korral soola.
4. Purusta pipar uhmris, aga mitte kuigi peeneks. Lisa soola. Keera lihaviile pipra-soolasegus.
5. Prae fileeviile rasvas, kuumal pannil mõlemalt poolt 1 ½ – 2 min.
6. Serveeri pihvid ja aedvilja-püreekaste lõikudena või tervelt küpsetatud ahjukartulite ning aedubadega.
Hüva nõu:
Selle asemel, et teha aedviljast püreekastet, võid seda serveerida pihvi lisandina. Naudi koos hea punase veiniga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

40 kommentaari “Piprapihv aedviljapüreekastmega