Rostbiif roseepipraga

1 kg kondita rostbiifi
2 – 3 küüslauguküünt
1 ½ tl soola
1 – 2 tl roseepipart
2 loorberilehte
puljongit või vett

1. Hõõru hakitud küüslauk, sool, purustatud roseepipar ja peenestatud loorberileht lihasse.
2. Torka lihatermomeeter liha kõige paksemasse kohta.
3. Aseta rostbiif ahjuvormi või äärtega ahjuplaadile.
4. Prae liha ahjus 125 kraadi juures u. 1 ½ tundi, kuni termomeeter näitab 60 kraadi.
5. Tõsta praad ahjust välja, kata alumiiniumfooliumiga ja lase 10 – 15 minutit seista.
6. Sega praeleeme hulka veidi vett või puljongit.
7. Lõika liha viiludeks. Serveeri koos praeleeme, kartulite ja ubadega.
Hüva nõu:
Kui serveerid rostbiifi külmalt, lase sel jahtuda ilma fooliumita. Külmalt sobib see koos kartuligratääni või kartulisalatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga