Seesamiõlis marineeritud liha

400 g viiludeks lõigatud veisefileed

MARINEERIMISEKS:
1 dl sukijaki-kastet või sojat
2 sl seesamiõli
3 purustatud küüslauguküünt
1½ tl purustatud musta pipart
1 tl sambal oeleki või chillit ja veiniäädikat
1 sl peensuhkrut
1 tl soola

1. Lõika liha ribadeks ja pane kaussi.
2. Sega marinaadi ained.
3. Kalla marinaad lihale ja sega nii, et kogu liha oleks marinaadiga kaetud. Aseta kaheks tunniks jahedasse kohta. Sega paar korda seismise ajal.
4. Kuumuta pann, ära kasuta rasva. Prae liharibad kiiresti väikeste koguste kaupa hästi kuumal pannil.
5. Serveeri liha otse pannilt. Lisandiks sobib riis, mis on üle puistatud hakitud murulaugu, tükeldatud kurgi ja konserveeritud ingveriga. Ülejäänud marinaad sobib kastmeks.
Hüva nõu:
Toit saab niisama maitsev, kui asendad kalli liha odavamaga. Kasuta näiteks valmistükeldatud veise-, sea- või broileriliha. Paniks võid kasutada wokki.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga