Stroganoff

2 sibulat
2 sl margariini või võid
400 g veiseliha (seljatükk)
½ tl soola
½ tl musta pipart
2 dl aedviljapuljongit
2 dl hapukoort
1 – 2 sl tomatipüreed
½ 1 sl sojakastet
½ -1 sl sinepit
½ dl peenestatud peterselli

1. Koori ja haki sibulad. Kuumuta pool rasvast madalaservalises lamedas potis ja lisa sibulad. Küpseta neid veidi.
2. Lõika liha risti kiudu õhukesteks viiludeks ning seejärel 0,5-1 cm paksusteks ribadeks. Pruunista liharibad pannil ülejäänud rasvas. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa liharibad sibula hulka.
3. Kalla aedviljapuljong, hapukoor, tomatipüree, soja ja sinep potti, lase keema ja keeda 3 – 5 minutit.
4. Puista pinnale petersellilehti. Serveeri hapukurgi, punapeedi ja keedetud kartulitega.
Hüva nõu:
Kui soovid teha sama retsepti järgi igapäevasemat toitu, asenda liha keeduvorstiga.
* Vene krahv Aleksander Stroganoff oli kuulus 18. sajandil elanud gurmaan. See toit on oma nime saanud tema järgi. Retseptist on olemas mitmeid variante, aga neis kõigis lõigatakse liha ribadeks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Stroganoff