Veiseliha Stir-Fry

500 g ribadeks lõigatud veisefileed
1 apelsini riivitud koor ja mahl
1 sl heledat sojakastet
1 tl maisijahu
2-3 cm kooritud ja peeneks hakitud ingverijuurt
2 tl seesamiõli
1 suur ribadeks lõigatud porgand
Õhukesteks rõngasteks lõigatud porrut

SERVEERIMISEKS:
keedetud riisi või riisinuudleid

1. Sega liharibad kausis apelsinikoore ja -mahlaga, kata kinni ja lase vahetevahel segades toatemperatuuril vähemalt 30 minutit maitsestuda.
2. Kurna marinaad liha pealt ära ja hoia alles. Sega liha sojakastme, maisijahu ja ingveriga.
3. Kuumuta seesamiõli suurel pannil, kalla liha pannile ja prae pidevalt segades 1 minut ehk kuni liha kergelt pruunistub. Lisa porgandiribad ja prae segades veel 2-3 minutit.
4. Sega roa hulka porru ning apelsinimarinaad, seejärel hauta pidevalt segades keskmisel kuumusel kuni kaste keema tõuseb, pakseneb ja läikivaks muutub.
5. Serveeri roog otsekohe, paku juurde keedetud riisi või riisinuudleid.
Hüva nõu:
1. Valitud liha peab olema vähese sidekoega.
2. Apelsin annab rohkem mahla välja kui teda veidi aega ahjus soojendada, seejärel laual peopesaga tugevasti rullida ning alles siis mahl välja pressida.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga