Jänes seenel

1 kg jäneseliha
100 g pekki
1/2 kl soolatud seeni
1 kl puljongit (kuubikust)
1 kl õunamahla
1 sibul
1 porgand
1 petersell
1 sl võid või margariini
1 sl jahu
3 sl hapukoort
pipart
soola

1. Tükelda jäneseliha koos luudega, puista peale soola ja lase 30-40 minutit seista.
2. Lõika pekk väikesteks kuubikuteks, sulata ja tõsta kõrned välja.
3. Leota seeni külmas vees 1-2 tundi, seejärel nõruta.
4. Jäneseliha, hakitud seened ja kuubikuteks tükeldatud maitseviljad pruunista pekirasvas, lisa puljong ja hauta, kuni liha on pehme.
5. Lisa kastmele võiga segatud jahu ning maitsesta pipra ja soolaga. Keeda veel u. 8-10 minutit, seejärel lisa hapukoor.
6. Serveeri keedetud kartulite, hautatud kapsa ja ploomi-, õuna- või kõrvitsasalatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Jänes seenel

  1. tõeliselt maitsev roog! kartsin küll, et marineerimata jäneseliha jääb sitke aga selle retsepti järgi tuli liha pehme ja maitsev. mõnusalt magus-hapu jänesepraad….njämma :)