Lambaliharoog aedvilja ja ubadega

500 g luudeta lambaliha
näiteks lambapraadi
1sl õli
½ tl soola
¼ tl valget pipart
1 – 2 tl karrit
1 porru
1 suur või 2 väikest suvikõrvitsat
1 punane paprika
5 dl aedviljapuljongit kuubikust
2 dl punaseid ube
½ dl hakitud murulauku

1. Puhasta liha ja lõika 2 x 2 cm suurusteks kuubikuteks.
2. Pruunista liha pannil õlis.Maitsesta soola, pipra ja karriga. Tõsta lihatükid kastrulisse või potti.
3. Pese ja puhasta porru.Lõika suvikõrvits pikuti neljaks ja lõika need viiludeks. Eemalda paprikast seemned. Lõika viljaliha ribadeks.Tõsta aedvili lihale.
4. Kalla aedviljapuljong potti ja keeda vaiksel tulel kaane all umbes 10 minutit.
5. Lisa oad ja hauta veel 10 minutit.
6. Puista valmis toidule hakitud murulauku. Serveeri koos sepiku ja värske salatiga.
Hüva nõu:
Võid valmistada toidu ka küpsest lihast. Kui soovid, võid asendada retseptis toodud aedvilja muu aedviljaga, aga ube tasub siiski kasutada, sest need täidavad hästi kõhtu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga