Lambakarbonaad

8 tk lambakarbonaadi
2,5 dl punast lauaveini
2 punast sibulat
6 purustatud kadakamarja
1 purustatud kaneelipulk
2 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud rosmariini
1 purustatud loorberileht
2 tl apelsinisukaati
purustatud musta pipart
soola
pintseldamiseks oliiviõli

1. Pane karbonaadid suurde kaussi ning kalla veiniga üle. Lisa põigiti poolitatud sibulad ja purustatud kaneelikoor.
2. Lisa ülejäänud maitseained. Tõsta lihatükke korduvalt ringi, et kõik marinaadiained saaksid neid ühtlaselt katta. Kata kauss kinni, tõsta jahedasse ja jäta vähemalt tunniks või veelparem järgmise päevani maitsestuma.
3. Tõsta liha ja sibulad marinaadist välja, pintselda liha õliga üle ning raputa peale soola ja pipart.
4. Küpseta keskmises kuumuses 8-10 minutit kummaltki poolt, kastes korduvalt marinaadiga.
Serveeri preatud riisi või ahjukartulitega ja mõne kuuma salatiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga