Pilaff

600 g lambaliha
1-2 sl rasvainet
2 sibulat
2 porgandit
2 sl tomatipüreed
3 kl vett või puljongit
1 kl riisi
maitserohelist
paprikat
pipart
soola

1. Lõika liha väikesteks kuubikuteks ja pruunista rasvas.
2. Lisa tükeldatud sibulad, väikesteks kuubikuteks tükeldatud porgandid ja prae veidi koos.
3. Lisa tomatipüree, pipar, sool ning vesi ja hauta liha poolpehmeks.
4. Lisa pestud riis ja hauta aeg-ajalt segades pehmeks. Maitsesta.
5. Serveeri hautamisnõus või kausis. Peale puista maitserohelist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

13 kommentaari “Pilaff

  1. nagu eelpool öelded: see retsept on “nõukogude plöga”! Sealiha ja tomatipastaga segatult nimetatakse seda rooga “riisipudru sealihaga”.

    Muide, lisaks piprale kasutatakse ka rosinaid, ploome… Päris kindlasti mitte tomatipastat! Värvi annab porgand. Samuti on täiesti jabur kirjutada liha-ainena sealiha – see on islamliku roa teotamine!
    absoluutselt õigus, pilaffi ei liigutata (välja arvatud aurutaugud).

  2. Kõige lõbusam on lugeda kommentaare à la töölissöökla ja nõukaaeg, aga mitte ükski neist tarkadest ei tule ka ise millegi paremaga välja.

  3. Aga meie soovitame põdraliha!
    Tükelda, pane veiniäädika, küüslaugu, soolaja ürtidega kolmeks päevaks marinaadi. Prae koos sibula ja porgandiga kergelt läbi ja hauta tomatipastaga u. 20 min. Pärast sega keedetud riisile otsa. Megalt hea (Y).

  4. Täiesti nõus, ainult ma ei saa aru, miks on vaja harrastada sellist töölissöökla tasemel kulinaariat. Toidu vastu võiks natuke austust ka olla.

  5. Kahjuks peab märkima,et see retsept näeb “Noukogude pärane välja”
    Kuhu kadusid :Cumin, Saffron, Curry, Loorberi leht, Tumerik, Paprika, Kyyslauk jne

  6. kes kunagi õiget pilaffi proovinud,või kasvõi näinud see seda,vabandage aga pläga pilaffiks ei nimeta.Mis ei tähenda et see süüa ei sünniks,sünnib ja isegi päris hää aga see ja pilaff noo ei.

  7. kahtlemata sobib lambaliha asemel sealiha, vasikaliha, hobuseliha (ma mõtlen seda täiesti tõsiselt), aga lambalihaga tuleb see kõige parem välja.

  8. Väga maitsev on, olen mitu korda proovinud.
    aga.. lambaliha asemel sobib ju kenasti ka sealiha:))