Maksa-juurviljaroog

400 g sea- või vasikamaksa
200 g juursellerit
250 g kaalikat
1-2 porgandit
1-2 õuna
1 sl võid või margariini
2 dl lihapuljongit (kuubikust)
1 tl majoraani
1/4 tl valget pipart
1 tl soola

1. Lõika maks parajateks tükkideks.
2. Eemalda õuntest seemnekojad. Lõika õunad, seller, kaalikas ja porgandid kuubikuteks.
3. Kuumuta rasvaine pannil, pruunista selles maksatükid.
4. Tõsta maksatükid potti. Lisa juurvilja- ja õunakuubikud ning sega. Kalla puljong peale, lisa maitseained ja sool.
5. Keeda kaane all väiksel kuumusel 10-15 minutit.
6. Serveeri kartulipudru või pastaga.
Hüva nõu:
Serveerimisel võid roa üle puistata praetud peekoniribadega ning lisandiks pakkuda hapukoort.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga