Maksakaste 2

500 g sea- või vasikamaksa
2 sibulat
3 sl võid
soola
pipart
2 sl jahu
1 l piima
3 sl hapukoort

1. Leota maksa 30 min pooles koguses külmas piimas, siis pese ja kuivata ning lõika ribadeks või kuubikuteks.
2. Hakitud sibul kuumuta võis. Lisa maks ja prae läbi.
3. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ülejäänud piim. Sega hästi.
4. Hauta kuni maks on pehme. Vajadusel lisa piima.
5. Lahusta pooles klaasis külmas vees jahu ja lisa kastmele.
6. Maitsesta hapukoorega.
7. Serveeri praetud või keedetud kartulite või kartulipudruga.
Salatiks paku hapukurgi-, värskekurgi- või tomatisalatit.
Hüva nõu:
Piima asemel võid maksa leotada ka külmas vees. Loomamaksa hauta kauem. Kastet võid maitsestada ka majoraani või punega. Kui võid ei juhtu parajasti olema, pole hullu, kasuta maksa praadimiseks õli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

63 kommentaari “Maksakaste 2