Prantsuse paté (pasteet)

500 g segahakkliha
200 g kanamaksa
200 g vähese pekiga sea abatükki
1/2 sl võid, margariini või õli
1,5 dl vett
2 sl nisujahu
1 suur sibul
1-2 küüslauguküünt
2 muna
4 tl soola
musta pipart
tüümiani
majoraani
estragoni
10 rohelist pimendiga täidetud oliivi

1. Prae kanamaks pannil keskmises kuumuses. Lõika pool maksakogusest väikesteks tükkideks ja pane ilusamad tükid kõrvale.
2. Keeda sealiha soolases vees umbes 30 minutit ja lõika väga väikesteks ühesuurusteks kuubikuteks.
3. Sega hakkliha jahtunud sealihaga.
4. Sega jahu külma veega ning lisa hakkliha hulka.
5. Haki sibul ja purusta küüslauguküüned. Lisa sibul, küüslauk, munad, sool ja maitseained hakklihamassile ja sega ühtlaseks taignaks.
6. Viiluta oliivid ja kalla koos hakitud kanamaksaga taigna hulka. Sega.
7. Määri piklik ahjuvorm (u. 1,5 l) rasvainega. Kalla taigen vormi ja vajuta keskele ritta terved kanamaksatükid.
8. Küpseta paté-d ahju alumises osas 175 C juures umbes 1 tund. Enne vormist väljalöömist lase jahtuda.
7. Määri piklik ahjuvorm (u. 1,5 l) rasvainega. Kalla taigen vormi ja vajuta keskele ritta terved kanamaksatükid.
8. Serveeri viiludena väikeste marineeritud kurkide, (röst-) saia ja segasalatiga.
Hüva nõu:
Kui soovid võid tüümiani, majoraani ja estragoni asemel lisada kimbu peeneks hakitud peterselli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga