Seenehautis

500 g kartuleid
2 porgandit
1 sl margariini või võid
½ tl soola
¼ tl musta pipart
½ aedviljapuljongi kuubikut
1½ dl vett
500 g seeni
1 sl toiduõli
(soola ja pipart)
1 punt peterselli

1. Koori kartulid ja porgandid. Lõika need üsna suurteks tükkideks.
2. Sulata rasv pannil ja küpseta selles aedvilja veidi aega.
3. Lisa sool ja pipar. Murenda pinnale pool aedviljakuubikut ja vala vesi peale.
4. Hauta segu umbes 10 minutit.
5. Puhasta seened. Prae neid õlis kuni vedelik haihtub ja seened tõmbuvad kergelt pruunikaks.
6. Maitsesta vajaduse korral soola ja pipraga.
7. Sega seened aedvilja hulka. Puista pinnale peenestatud peterselli.
8. Serveeri koos täisterasepiku, või ja juustuga.
Hüva nõu:
Puhasta korjatud puravikud või muud head söögiseened ning lõika tükkideks. Prae neid väheses rasvas, kuni vedelik on haihtunud. Külmuta. Säilivus u. 3 kuud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga