Seenetaskud

500 g värskeid seeni
mugulsibulat
rasvainet
soola

TAIGEN:
2 kl jahu
1/2 kl vett või piima
1-2 muna
1-2 sl sulavõid
soola

1. Haki seened ja hauta koos sibulaga ning maitsesta.
2. Valmista taigen, rulli õhukeselt lauale ja lõika ruudukujulisteks tükkideks.
3. Igale ruudule pane kuhjake seeni. Määri ruudu servad munaga ja vajuta kolmnurkseteks või kitsamateks nelinurkseteks taskuteks.
4. Keeda taskuid soolvees, pannes nad keeva vette, või küpseta rohkes õlis (nt. fritüüris) ümberringi helepruuniks.
5. Keedetud seenetaskud serveeri supis või iseseisva toiduna sulavõiga ülevalatult. Praetud seenetaskud sobivad eineks, lisanditeks koorekaste ja toorsalat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Seenetaskud

  1. Elinale:
    Kui ei viitsi väga palju mässata, siis osta poest lehttaigen. Ise teen just niimoodi seenepirukaid ja tulemus on sama hea, kui taigen ise teha.

  2. Väga raske on neid seenetaskuid teha, kuna tainas hakkab käe külga kinni. Mässamist on palju, aga tulemus ei ole eriti hea.