Grillribid vürtsika tomatisalatiga

12 searibitükki
1 küüslauguküüs
2 spl sojakastet
2 spl tomatipüreed või ketðupit
1 spl siirupit
1 tl sinepit
1-2 spl fariinsuhkrut
2 spl punaseveiniäädikat
1 tl soola
1 tl musta pipart

TOMATISALAT:
500 g tomateid
100 g porgandeid
2 sellerivart
1 sibul
1 roheline paprika
1½ dl valgeveiniäädikat
50 g suhkrut
1 tl soola
1 spl sinepiseemneid
1 tðillikaun või 1/4 tl tðillipulbrit
100 g maisi (konserv. või külmut.)

1. Sega kõik marinaadi- ja maitseained potis. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud.
2. Pane ribid kaussi ja vala üle marinaadiga. Kata kilega ja hoia külmikus 1 tund kuni üleöö.
3. Salati jaoks tee tomatite põhjale noaga ristlõige. Kasta tomatid 30 sekundiks keeva vette ja eemalda seejärel nahk. Poolita tomatid, eemalda seemned ja tükelda viljaliha.
4. Tõsta 30 sekundiks keeva vette ka kuubikuteks lõigatud porgandid ja sellerid. Kurna.
5. Pane porgandid ja seller kastrulisse. Lisa hakitud sibul, tðillikaun ja paprika. Kalla juurde veiniäädikas ja keeda 10-15 minutit.
6. Lõpuks sega juurde tomatid, suhkur, sool, sinepiseemned ja mais. Keeda veel u. 15 minutit.
7. Grilli ribid.
Serveeri ribitükid koos tomatisalatiga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga