Järlepa grillvorstid nuikapsasalatiga

490 g Järlepa grillvorste
õli

SALAT:
400 g nuikapsast
2 õuna
2 sl lahjat majoneesi
2 dl hapukoort
1/2 tl soola
veidi cayenne`i pipart
1 tl valge veini äädikat
1 sl sidrunmelissi

1. Valmista kõigepealt salat. Koori nuikapsad ja lõika need peenteks ribadeks. Pese õunad ja eemalda neist seemnekojad. Lõika viljaliha kuubikuteks.
2. Sega majonees, hapukoor, sool, cayenne pipar ja veiniäädikas omavahel kastmeks.
3. Sega läbi hakitud sidrunmeliss, peenestatud nuikapsas ja õunakuubikud. Lisa kaste ja sega salat labi.
4. Aseta valmis salat külmkappi. Hoia see kuni serveerimiseni jahedas.
5. Määri vorstid õliga ja grilli need hõõguvate süte kohal või grillpannil.
6. Serveeri vorstid koos salati ja maitsva saia või sepikuga.
Hüva nõu:
Nuikapsasalat sobib peaaegu kõikide vorstide ja lihatoitude lisandiks. Nuikapsas tuletab välimuselt meelde kaalikat ja maitselt lillkapsast. Sellest süüakse varre paisunud osa. Nuikapsas on väga maitsev nii toorelt, kui küpsetatult.
Proovi sama retsepti ka lillkapsaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga