Kalafileed fooliumis

igale sööjale 200 g kalafileed: siiga, lõhet, forelli, koha, mereahvenat vms.
veidi maitsestatud õli
sidrunipipart
soola
serveerimiseks sidrunisektoreid

1. Umbes tund enne grillimist pintselda kala vähese maitsestatud õliga sisse. Et tulemus oleks piisavalt mahlane, peaks fileelõigu laius olema umbes 5 cm.
2. Tee kahekordsest fooliumist 30×30 cm suurused alused, määri keskkoht õlise pintsliga üle.
3. Jaga kalatükid alustele, raputa peale soola ja sidrunipipart, tõsta fooliumiservad poollahtiselt keskele kokku.
4. Küpseta 5 minutit, pintselda pealt õliga, keera labidaga teine külg ja küpseta lahtiselt veel 3 minutit. Kasuta grillimisel suhteliselt suurt kuumust (kätt saab 15 cm kõrgusel restist hoida vaid 1-2 sekundit).
5. Serveeri otsekohe koos sidrunisektoritega, paku juurde kuuma ürdisaia ja grillitud sibulaid. Kastmeks sobib ürtidega maitsestatud paksem jogurt.
Hüva nõu:
Võid kasutada ka maitsestamata õli.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga