Nuudli-köögiviljasupp (wok)

250 g riisinuudleid
8½ dl kanapuljongit (kuubikust)
2 sl maapähkliõli
1 sibul
3 küüslauguküünt
2 tl punast karripastat
2 tðillikauna
1½ dl kookospiima (konservist)
1 sl kalakastet
1 laimi mahl
1 tl suhkrut
200 g köögivilju (hiina kapsast, paprikat, noore herne kaunu, brokoliõisikuid)
100 g oakaunu (aeduba)
sibulapealseid

1. Kalla riisinuudlitele keev vesi peale, lase 3 minutit seista ja loputa külma veega üle.
2. Kuumuta wokis õli ja prae selles minuti jooksul viilutatud sibul ning hakitud küüslauguküüned.
3. Lisa karripasta, viilutatud tðillikaunad, kookospiim, kalakaste, laimimahl ja suhkur ning sega mõni minut.
4. Lisa kuum kanapuljong, kuumuta keemiseni ja pane siis juurde kõik köögiviljad peale oakaunade.
5. Kuumuta mõni minut, lisa oakaunad ja nuudlid ning puista peale hakitud sibulapealsed.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

6 kommentaari “Nuudli-köögiviljasupp (wok)

  1. Tehnoloogia uus sõna – modifitseeritud tärklised. Looduslik tärklis talub halvasti nii termilist kui ka mehhaanilist töötlust. Nüüdisaegne toiduainetööstus kasutab lisaainetena keemiliselt või füüsikaliselt töödeldud tärklise eri variante. Töötluse tõttu muutuvad tärklise lahustuvus, veesiduvus, plastilisus, venivus, geelistusvõime jt. omadused. Modifitseeritud tärklise vorme tähistatakse toiduainete pakenditel koodidega E1400–E1450. Siit ka vastuväide kunagi levinud vääruskumusele, nagu oleksid just väga suurte numbrinäitudega lisaained tervisele eriti kahjulikud. Töödeldud tärklisevorme on tõesti väga palju, sest tärklist töödeldakse nii keemiliselt (alused, happed, soolad), mehhaaniliselt, ensüümidega kui ka termiliselt.

  2. Minu teada ei ole siiski modifitseeritud tärklis mitte geneetiliselt muundatud toorainest tehtud, vaid tärklist on muundatud pärast seda, kui toorainest juba tärklis on saadud. Väike google kasutamine ei teeks mitte paha.