Piparkoogid

8 sl suhkrut
1 kl vett
120 g suhkrut
1 sl Santa Maria piparkoogimaitseainet
120 g margariini
1 muna
2 tl soodat
550 g nisujahu

1. Sulata 8 spl suhkrut kausis, pruunista, kuni hakkab “sinist suitsu” ajama.
2. Lisa vesi, sega, kuni suhkur on sulanud.
3. Lisa ülejäänud suhkur ja maitseaine, keeda natuke.
4. Võta pliidilt, jahuta natuke ja lisa margariin.
5. Jahuta veel natuke ja lisa muna, jahu ja sooda.
6. Sega sitkeks taignaks.
7. Paki küpsetuspaberisse ja hoia külmas u. ööpäev.
8. Piparkooke küpseta 200 kraadises ahjus täpselt 8 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

78 kommentaari “Piparkoogid

  1. see margariini kasutamine jääb arusaamatuks. milleks margariin, kui on leiutatud tunduvalt parema maitsega määrdeaine – tavaline või… Võiga tuleb igatahes parem. Korduvalt proovitud. Margariin on mingi jõle nõukaaja leiutis:(

  2. Tsitaat artiklist “Jaanalinnumuna sisaldab vett 75%, valke 47,1% ning rasva 43,7%, vitamiinidest enim A-vitamiini, so 19,29% (ühe grammi kuivaine kohta)”

    ——————————————-

    Kuidas siit küll 100% kokku võlutakse?!?
    75+47,1+43,7+19,29= 185,09%

    OK oletame, et kirjutaja ei võtnud arvesse vett – räägib lause lõpus kuivainest, aga …

    47,1+43,7+19,29= 110,09% !?!

    —————————————-

  3. Vaike nouanne piparkoogi rullimisel.
    Votke kaks tukki kilet neija voi kuue millist.Asetage uks tukk lauale pange taigen sellile asetage teine tukk kilet taignale ja hakkake rullim. See hoiab teil kakku palju aega ja tood.

  4. Mina tegin piparkoogitainast riisijahuga, kuna endal ka nisugluteeni talumatus. Panin natuke kaerajahu ka hulka, kuigi vist poleks vaja olnudki. Ja maistärklist lisasin ka veidi.

    Head piparkoogid said, taina rullimisel peab aga hoolega jälgima, et jahu oleks nii laual kui rullil piisavalt, muidu võtab kinni. Isegi maja sain riisijahuga tehtud tainast küpsetatud. :)

  5. Kas keegi on proovinud piparkooke ka mingi muu jahuga teha? Ma ei tohi nisu jahu süüa, seega jääb maisi, odra või kaerajahu, ei oska valida, milline neist parim oleks piparkookide jaks.

  6. Tulevad küll välja ja mina lisan veel riivitud apelsinikoort. See taigen läheb seismisega aina paremaks, võite ära teha nädal varem.