Praad wok-pannil (wok)

300 g tükeldatud praeliha
2 pk hiina aedviljasegu või külmutatud aedvilja (kokku u. 600 g)
2 sl õli

KASTE:
3 dl tomatimahla
1/2 dl sojakastet
1 sl peensuhkrut
1 tl Sambal Oelek vürtsisegu
1/2 sl sinepit
2 küüslauguküünt
kui vaja, siis soola

1. Sulata aedvili.
2. Kuumuta õli wok-pannil või suurel praepannil.
3. Pruunista liharibasid mõni minut õlis. Sega, et liha pruunistuks ühtlaselt.
4. Lisa aedvili ja kuumuta seda veidi aega, segades.
5. Sega kastmeained kokku. Lisa purustatud küüslauk. Kalla kaste pannile ainete hulka ja keeda paar-kolm minutit. Kui vaja, lisa soola.
6. Serveeri koos keedetud riisi ja sidrunikastmega maitsestatud rohelise salatiga.
Hüva nõu:
Sambal Oelek (saadaval suuremates hästivarustatud poodides) on chillist, soolast ja veiniäädikast tehtud pasta. Selle asemel võib kasutada chillikastet, millele on lisatud paprikapulbrit ja cayenne pipart. Kui kasutad tükeldatud liha ja külmutatud aedvilja, võtab selle toidu tegemine uskumatult vähe aega. Ka juhul, kui tükeldad liha ise, käib see väga kiiresti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

45 kommentaari “Praad wok-pannil (wok)