Sealiha seentega (wok)

500 g sealiha
1 dl sojakastet
1 dl ketshupit
1 dl sherrit või valget veini
1 tl Hiina viie pipra vürtsipastat
1 sl fariinsuhkrut
4 sl seesamiõli
1 sibul
200 g shampinjone või kukeseeni
2 punast paprikat
1/2 l lihapuljongit
soola
1 sl tshilli-küüslaugukastet
4 tl kartuli- või maisitärklist

SERVEERIMISEKS:
basmati riisi (sobib ka muu pikateraline riis)

1. Sega sojakaste, ketshup, sherri, vürtsipasta ja fariinsuhkur.
2. Lisa lihakuubikud, sega läbi ja lase hetk maitsestuda.
3. Kuumuta wok ja lisa õli. Pruunista pannil lihakuubikud (ilma marinaadita) ja lisa hakitud sibul, viilutatud seened ning paprikakuubikud.
4. Kalla juurde puljong ja maitsesta soola ning tshillikastmega. Hauta kuni liha on pehme.
5. Sega kartulijahu vähese külma veega ja kalla pannile. Kuumuta veidi, kuni segu pakseneb.
6. Serveeri keedetud riisiga.
Hüva nõu:
Kui Hiina viie pipra vürtsipastat ei juhtu olema võid selle asendada u. 1/2 tl pipraseguga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga