Searibi kahekordses marinaadis

5 kilo searibi

1. MARINAAD:
2 kg püreeritud jõhvikaid
1 sibul
1 küüslauk
1 paprika
pestud viinamarjalehti
balsamico veiniäädikat (maitse järgi)
vahtrasiirupit või mett
50 g jämedat soola
10 g värskelt jahvatatud musta pipart

2. MARINAAD:
mustad kuivatatud ploomid
tükeldatud värske õun
aprikoosid
sibul
küüslauk
veidi mett
100-200 g 1. marinaadi
jõhvikakestad esimesest marinaadist

MEE-SINEPIKASTE:
mesi
uhmerdatud sinepiseemned
Eesti kange sinep
oliiviõli

1. Valmista marinaad ja hoia selles searibi 24 tundi.
2. Pruunista ribid kuumal grillil mõlemalt poolt ning aseta fooliumisse teise marinaadi sisse.
3. Grilli ribi fooliumi sees keskmisel kuumusel 45 minutit. Küpsemise ajal kontrolli liha aeg-ajalt.
4. Võta valminud liha fooliumist ning anna talle kuldpruun värvus mee-sinepikastmega. Pintselda searibi mõlemalt poolt ja grilli restil kuldkollaseks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga