Beshamellkaste

1 mugulsibul
1 porgand
1 sellerivars
600 ml piima
veidi maitsetaimi
6 tera musta pipart
1/4 tl värskelt riivitud muskaatpähklit või selle koort
50 g võid
50 g jahu
4 sl rõõska koort
soola
jahvatatud musta pipart

1. Koori sibul, porgand ja seller ning haki peeneks. Vala piim kastrulisse ja lisa hakitud köögiviljad. Lisa ka maitsetaimed, pipraterad ja muskaatpähkel. Kuumuta keemiseni, tõsta pliidilt ära ja jäta pooleks tunniks tõmbama.
2. Sulata teises kastrulis või, sega juurde jahu ja keeda tihti segades 1-2 minutit madalal kuumusel.
3. Vahepeal kuumuta maitsestatud piim uuesti. Tõsta kastrul vahetult enne piima keemahakkamist pliidilt ära ja kurna see kuumuskindlasse kannu, surudes köögiviljatükke lusikapõhjaga, et rohkem maitset eralduks.
4. Lisa kurnatud piim pidevalt segades vähehaaval kastmepõhjale. Tõsta kastrul pliidile tagasi ja sega, kuni kaste keema hakkab ja pakseneb. Vähenda kuumust ja hauta edasi segades 3-4 minutit. Vahetult enne serveerimist sega juurde koor ja lisa maitse järgi soola ning pipart.
Hüva nõu:
Vahetult enne toidu serveerimist võid kastme pinnale puistata röstitud mandlilaaste või krõbedaks praetud saiakuubikuid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Beshamellkaste

  1. aru ma ei saa mis ajast valgel pohikastmel ehk siis beshamellil kaib porgand sibul ja seller sees
    meil koolis seda kull nii ei opetatud