Magushapu kaste (linnu-, sea- või vasikalihale)

1 porgand
1 roheline paprika
1 sl taimeõli
1 väike hakitud mugulsibul
1 purustatud küüslauguküüs
u. 2,5 cm värsket ingverijuurt, riivitult
1 sl maisijahu
300 ml kanapuljongit
2 sl tomatipüreed
1 sl pehmet pruuni suhkrut
2 sl valge veini äädikat
2 sl riisiveini või kuiva sherrit
soola
musta pipart, jahvatatult

1. Viiluta porgand pikuti ja lõika peenikesteks ribadeks. Lõika paprika neljaks, eemalda südamik ja seemned ning lõika viljaliha samuti peenikesteks ribadeks.
2. Kuumuta potis õli ja prae sibulat ning küüslauku u. 5 minutit, kuni need on pehmed, kuid mitte pruunid. Lisa porgandi ja paprikaribad ning ingver. Prae veel 1 minut.
3. Sega maisijahu väikeses kausis koos vähese kanapuljongiga ühtlaseks püreeks. Vala ülejäänud puljong potti ja sega juurde tomatipüree, suhkur, äädikas ja riisivein või sherri.
4. Lisa potti maisijahupüree. Sega keskmisel kuumusel, kuni kaste keeb ja pakseneb. Vähenda kuumust ja hauta 2-3 minutit või kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
5. Serveeri koos kiiresti praetud (stir-fry) sealiha, krevettide või kanaga. Kaunista portsjon värske kurgiga. Kastme võid ka lihtsalt keedetud riisile või nuudlitele valada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

65 kommentaari “Magushapu kaste (linnu-, sea- või vasikalihale)