Satay kaste (linnu-, sea- või vasikalihale)

150 g magedaid maapähkleid, röstitult
3 sl taimeõli
1 väike mugulsibul, jämedalt hakitult
2 küüslauguküünt, hakitult
1 värske punane tshillipipar, seemnetest puhastatud ja hakitult
u. 2,5 cm tükk värsket ingverijuurt, kooritult ja hakitult
u. 5 cm tükk sidrunheina, jämedalt hakitult
1/2 tl jahvatatud köömneid
3 sl värsket koriandrit, hakitult
1 sl seesamiõli
175 ml kookospiima
2 sl paksu sojakastet (kecap manis)
2 tl värskelt pressitud laimimahla
soola
musta pipart, jahvatatult

1. Pane pähklid puhta köögirätiku vahele ja hõõru kestad lahti. Puista ilma kestadeta pähklid köögikompaini, lisa 2 sl taimeõli ja peenesta ühtlaseks seguks ning tõsta kõrvale ootama.
2. Pane sibul, küüslauk, tshilli, ingver, sidrunhein, köömned ja koriander puhtasse köögikombaini segamisnõusse ja töötle ühtlaseks seguks.
3. Kuumuta ülejäänud taimeõli koos seesamiõliga väikeses potis. Lisa sibulasegu ja keeda aeg-ajalt segades 10-15 minutit madalal kuumusel. Sega juurde pähklisegu, kookospiim, sojakaste ja laimimahl. Pidevalt segades kuumuta kaste läbi. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
4. Tõsta kaste portsionikaussidesse ja serveeri soojalt koos grillitud kana- või sealihavarrastega. Kaunista salatilehtede, laimisektorite ja värske murulauguga.
Hüva nõu:
Kaste sobib suurepäraselt vürtsikate lihapallide dipikastmeks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga