Valge jahukaste

2 sl margariini või võid
2 sl nisujahu
3-4 dl piima, puljongit või leent
soola
pipart

1. Sulata kastrulis rasvaine, tõsta kastrul pliidilt ära ja sega hulka jahu.
2. Kalla korraga peale kogu külm või leige vedelik.
3. Pane kastrul pliidile tagasi ja sega kuni keema tõusmiseni. Keeda 3-5 minutit.
4. Maitsesta soola ja pipraga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

16 kommentaari “Valge jahukaste

  1. Pelgulinna Kodukokk

    No proovisin järgi ja ma ütleks, et väga hea tuli aga ma tegin kerged muudatused.

    Pelgulinna Kodukoka Kaste

    2 sl margariini või võid
    2 sl nisujahu
    3 dl piima
    1 dl vett
    0,5 puljongi kuubikut
    1,5 sibulat
    soola
    pipart

    1. Sulata kastrulis rasvaine, tõsta kastrul pliidilt ära ja sega hulka jahu.
    2. Kalla korraga peale kogu külm või leige vedelik.
    3. Pane kastrul pliidile tagasi ja sega kuni keema tõusmiseni. Keeda 3-5 minutit.
    4. Lisa praetud sibul
    5. Maitsesta soola ja pipraga.

  2. Nagu 8 aastat tagasi Mari ütles, tuli ka minul piimapuding välja. Panin nüüd küll soola ja pipart juurde. Tegelikult jäid lugemata kommentaarid ja panin ka seega liiga palju jahu. Veega vist ikkagi parem… ?

  3. Hehh, minu kõige esimese korra kohta tuli see ülihästi välja! Järgisin täpselt retsepti. Võtsin Maggi puljongikuubiku lisasin ettekirjutatud vee kogusele ja segasin blenderis ( aja kokkuhoiu mõttes ) samal ajal valmistasin ette sulamargariini ja jahu segu, mille korralikult läbi segasin. Seejärel lisasin ettevalmistatud puljongiga veesegu ja segasin kuni keemiseni. Lasin nata keeda ka ja oligi valmis – soola ja pipart ei olnudki vaja sest puljongikuubikus need kõik parajal määral olemas. Kasutasin riisi juurde – ülihea oli, ei kiskunud ei klimpi ega muutunud paksuks, selline paras hapukoorene.

  4. Retseptis on liiga palju jahu vedeliku kohta ja 3-5 min küpsetusaega ei ole piisav, jahu jääb kastmes tooreks. Proovige natuke pikem aeg ja tunnete maitsevahet. Ka teeb kastme mõnusamaks kui sinna lisada veidi rõõskkoort.

  5. kah nagu kokk

    2 supilusikat on sellise koguse vedeliku (nt 3 dl) kohta ikka ilmselgelt palju. Võibolla võtsid veel kuhjaga…
    Kui ma perele (3 liiget) kastet teen kartuli kõrvale, siis ma võtan tavaliselt 1 kuhjaga teelusikatäie jahu. Ja vedeliku umbes 3-4 dl.