Banaanirull

Biskviittaigen:
5 muna
5 sl jahu
5 sl suhkrut

Täidis:
1/2 pakki kohupiimapastat
1 pakk 35% r.koort
1 suur banaan
vanilje suhkrut (maitse järgi)
haput mahla, kompoti vedelikku, jms
10 g zelatiini

1. Vahusta munavalged tihedaks vahuks.
2. Vahusta munakollased ja suhkur, sega juurde jahu.
3. Sega munavalged ja muna-jahusegu kokku.
4. Küpseta nelinurksel ahjuplaadil 190-210 C 10-15 min või kuni kook on pealt pruun.
5. Lase jahtuda, siis eemalda plaadilt

Täidis:
1. Vahusta koor, lisa vanilje
2. Sega vahukoor ja kohupiimapasta, maitsesta suhkru ja mahlaga.
3. Lase zelatiinil leiges vees paisuda 10 min
4. Kuumuta, kuni zelatiin sulab — NB! Ära keeda.
5. Sega zelatiin vahukoore-kohupiimamassi hulka ja pane külmkappi, kuni segu muutub paksemaks.

Finaal:
1. Võta jahtunud biskviidipõhi ja määri see kohupiimaseguga kokku.
2. Tõsta suur kooritud banaan ühte nurka ja keera biskviit rulli (nagu rullbiskviit).
3. Mähi rull fooliumisse või kilesse ja pane 2-3 tunniks külmkappi.
Asi on väärt ootamist!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

54 kommentaari “Banaanirull

  1. "kondiitrineiu"

    Et biskviit rulli keeramisel katki ei läheks on mõtekas taignale lisada natukene külma vett. Selle retsepti koguse kohta peaks piisama 1 spl täiest…..

  2. see on jumala lahe retsept!!!!!!!!!!!
    see on mu alkkkiri

    H GBJGFDIOUTBP FOSDWK0+WEOPERJKTMÄÖHJJYUNHPINHYKOMJHLÖGKTYNHJKTYNHOKYTOPNHKFBKUOHJÜKOGHKPNMYGHL,NCGH-.NKÖNHJPO,KGHKOMKHNB

  3. ei te konktreerselt selle rulli kohta aga yldiselt olen koos kypsetuspaberiga millega ahju panin,pärast kohe kuumalt kokku keerand,sest siis on ta naca nätske ja keerdub hästi. on nii kaua rullis kui jahtub