Õunavein

Happesus 7 g / l
Suhkrusisaldus –
Alkoholisisaldus 12 %

Tooraine kulu 10 liitri veini valmistamiseks.
1. Suhkrut 1,2 kg (suvesortide mahla korral) 1,5 kg (sügis- ja talisortide mahla korral)
2. Õunamahla 9,3 l (9,1 l sügis- ja talisortide mahla korral)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Õunavein

  1. Poes olles on tõepoolest raske õiget kogust osta või oletada, kui palju toidust siis seekord söödud saab. Kuid kui toit on järgi jäänud, ei pea teda ära viskama.
    1. Teine ring
    -Alati saab järgmine hommik üles soojendada.
    – Loo söömata jäänud toidust uus toit. Külmikus on viinerid ja kanaliha eelmisest nädalast? Tee seljankat. Pole eriti raske ka. Sai jääb üle? Saiavorm-90ndate alguses oli see üks odavamaid magustoite.
    – Ära karda katsetada. Kui ei proovi, viskaksid nagunii minema ju.
    2. Samamoodi saab sügavkülma kasutada. Järgmine kord, kui taas sama toitu teed, võtad selle välja, sulatad üles ning lisad värskele.
    3. Söö külmkapp ja muud kapid vahest tühjaks. Kui külmikus on näru juust ning kapis tsipa makarone… Fantaasia hakkab tööle.
    Ja kel kodus lapsed on, näevad ka nemad, et tegelikult on olemas sellised asjad nagu kartulid (koortega ja mitte Selverist), tatar, kaerahelbed jne.
    4. Osta toitu nagu riideid. Tuleta meelde, mis Sul kodus on ja osta sellele sobiv. Eelmiseks päevaks tehtud/ostetud toit ikka meeles on.
    5. Naabri koer!!!! Juhul muidugi, kui ta Sind ära ei söö, liiga tõupuhas on (maitseained) või naabriga häis suhteid ei ole.

    Siiralt teie,
    Tudeng Pille

  2. natuke mõtlemapanev ikkagi. Aga ega see raiskamine kuhugi kao… Proovige täpset kogust süüa osta/teha. Väga raske!