Marineeritud kurgid

Kogus: 3 liitrit

2 kg kurke (mitte üle 12 cm pikad)
1,2 l vett (6 kl)
50 g (2 sl) soola
20 g (1 sl) suhkrut
3-4 spl 30%-list äädikat
15 g tillivarsi koos lehtedega ja seemnetega
20 g mustasõstra-, selleri-, peterselli- ja mädarõikalehti
veidi küüslauku ja teravamaitselist punast pipart

Marinaadi valmistamine:
Vesi keedetakse, lisatakse sool ja suhkur. Eemaldatakse vaht, keedunõu tõmmatakse pliidi servale, lisatakse vürtsid, nõu kaetakse kaanega ja lastakse seista 10-15 minutit ning lõpuks lisatakse äädikas.

Väikesed, täiesti värsked kurgid pestakse mitmes vees või kraani all voolavas vees hoolega puhtaks. Et kurgid jääksid kargemad, hoitakse neid 6-8 tundi külmas vees või külmas soolalahuses. Purgi põhja puistatakse pestud ja peenestatud osa lehti ja tilli, puruks surutud küüslaugutükikesi ja veidi punast pipart. Peale laotakse kurgid võimalikult vertikaalses asendis, kuni purk on täis. Ülemised kurgid võivad olla laotud horisontaalselt, peale puistatakse ülejäänud lehed ja maitseained. Keev marinaad valatakse ettevaatlikult kurkidele. Purgid täidetakse marinaadiga ääreni ja suletakse koheselt metall- või klaaskaanega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

8 kommentaari “Marineeritud kurgid

  1. Nüüd ju ei kuumutata enam kurkidega purke! Maitseained purki põhja,kurgid poole purkini sisse,must.sõst.lehed ,küüslauk ja tilli sirmikud,siis veel kurgid ääreni.Keev vesi purki keskele 10-15 min.Valame see vesi välja.3 liitrisse purki sisse paneme:2spl soola,2spl suhkurt ja 2spl 30% äädikat.Potis keedame uut puhast vett ja valame see vesi otse purki-kaanetame.Loksutame purk et sool ja suhkur purkis lahustuvad.Nüüd vatitekki alla,ja seal nad jahtuvad.

  2. Kas ei tuleks siiski neid täidetud purke ka pastoriseerida? Olen neid kuumutanud 15-20 minutit 70-80 kraadi juures.