Marineeritud küüslaugud

10 küüslaugumugulat
1 l vett
1 dl suhkrut
2 sl soola
4 sl 30% äädikat
2 cm ingverijuurt
1 punane tðillikaun
mõned mustsõstralehed
1 õisikuga tillivars

1. Eemalda küüslaugumugulate välimised kuivanud koored. Jäta mugulad terveks.
2. Aja vesi keema, lahusta selles sool ja suhkur.
3. Pane mugulad vette, lisa viiludeks lõigatud ingver ja pikuti poolitatud ning seemnetest puhastatud tðillikaun.
4. Keeda nõrgal kuumusel peaaegu pehmeks, umbes 20 minutit.
5. Tõsta mugulad purki. Kurna maitseained välja, aja vedelik uuesti keema, lisa äädikas, kalla marinaad küüslaukude peale.
6. Pane purki ka paar pestud mustsõstralehte ja jupike tillivart koos õisikuga.
7. Sule purk, jahuta ja tõsta külmkappi maitsestuma.

Hoidis on valmis 4-5 päeva pärast; säilib hasti mitu kuud. Tarvitamisel jaga mugul üksikuteks küünteks, pigista küüne tipust kinni hoides maitsev sisu koorest välja.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga