Marineeritud tomatid

1 kg tomateid

MARINAAD:
½ l (2 ½ kl) vett
20 g (¾ sl) soola
10 g (½ sl) suhkrut
6-9 nelki
6-9 vürtsitera
3 tükikest kaneelikoort
1 ½ – 2 sl 30%-list äädikat

MAITSEAINED:
2 sl peenestatud tilli-, peterselli-, selleri- ja mädarõikalehti

Tomateid võib marineerida igas valmimisastmes (rohelisi, piimjaid, roosasid, punaseid). Pestud tomatitel torgitakse koor puust hambaorgi või roostevabast terasest noa otsaga läbi, loputatakse veel nõorgalt soolases vees, nõrutatakse ning laotakse purki koos maitseainetega. Kuum marinaad valatakse peale, purgid tõstetakse kuumutamisnõusse 70 C vette, kuumutatakse 80 C juures 10-15 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

66 kommentaari “Marineeritud tomatid

  1. mis te riidlete sigridiga? siin on tõesti kasutataud retsepti kirjutamisel muud encodingut… mina näiteks pidin valima cyrillic (windows-i), et aru saada, mis märgid seal on ja seda kuidas kasutada selliseid võimalusi igas koolis ju ei õpetata… on ikka tõsi, et eestlane on õel.. selle asemel, et aidata ja suunata sõimatakse hoopis ja loobitakse lisaks veel kaikaid, et inimene ennast veel halvemini tunnex…

  2. Kel probleeme sümolitega võiks Explorerit kasutama õppida. Vaata View > Encoding … ja sealt õige tähestik (Baltic Windows oleks näiteks täiesti sobilik)

  3. Kui vähegi oled koolis matemaatika tunnis käinud, tead, et 3/4 on kolmveerand ja 1/2 on pool. Ehk siis kui on 2 1/2 tähendab see 2 ja pool. Sl lühend on supilusikas, kl on klaas, tl on teelusikas, g on gramm jne.
    C näitab temperatuuri tähist ehk kraadi. 80 C juures tähendab 80 kraadi juures.

    Edukat marineerimist

  4. mis kuradi tähised seal on? Tigedaks ajab kohe, mitte essugi nendest kogustest välja ei loe! Paranda oma oskusi arvuti alal!!!!!