Segasalat seentega

400 g väikesi seeni
400-500 g väikesi kurke
5-6 väikest tomatit
1 lillkapsas
300 g aedube
300 g värskeid herneid või lesthernekaunu
200 g väikesi porgandeid

MARINAAD:
1 l vett
250 g 30%-list äädikat
1 tl terapipart
veidi ingverit ja muskaati
1sl soola

Valida väikesed ühesuurused ümmarguse kübaraga seened. Need puhastada, pesta ja kuumutada omas mahlas või kupatada. Kurgid ja tomatid pesta, teised köögiviljad puhastada ja aurutada või keeta soolaga maitsestatud vees. Jahutatud toiduained laduda kihiti purki ja üle valada vürtsidega keedetud marinaadiga, nii et see paar cm toiduainetest üle ulatuks. Peale asetada kerge vajutis, purk sulgeda ja asetada hoiuruumi.

Hüva nõu: Segasalati koostist võib soovikohaselt muuta, mõnda toiduainet välja jättes või juurde lisades

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Segasalat seentega

  1. Siin on äädika kogus üle 4x suurem kui tavalistes marinaadides, kas see maonaha tervisele ei hakka mõjuma?