Õunamarmelaad

Koorimata tükeldatud õunu
veidi vett
1 kg püree kohta 600 g suhkrut

Keeda õunad kaanega suletud nõus pehmeks. Lisa suhkur ja keeda segades, kuni segu muutub läikivaks, koospüsivaks, langeb lusikast suurte tükkidena ja lusikaga marmelaadi sisse tõmmatud vagu ei vaju kohe kinni, s.o kuni marmelaad on valmis (marmelaadiproov). Selliselt valmistatud marmelaad on ilusa värvusega, tarretuv ja maitsev. (Võid lisada ka veidi vaniljet.)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Õunamarmelaad

  1. Ärge selle õpetuse järgi küll keetke—suhkrut tuleb panna tunduvalt vähem. Ma just sain selle marmelaadi valmis ja tuli ülimagus.Raske süüa.

  2. Ärge selle õpetuse järgi küll keetke—suhkrut tuleb panna tunduvalt vähem. Ma just sain selle marmelaadi valmis ja tuli ülimagus.Raske süüa.

  3. nii lihtne ja hea moosiretsept, lausa rõõm oli teha! eriti meeldis mulle see, et ei pidanud koorima neid õunu. aga kui tahate veidi vürtsikamat varianti proovida, lisage veel 4-6 nelki, 1 kaneelikoorepulk, 2-3 spl tsukaadi, 0,5-1 väike tükeldatud ingver, 2 spl sidrunimahla ja asendage osa valget suhkrut pruuni suhkruga. ja muidugi juba retseptis mainitud vanilje. kui ei ole kindel, palju te neid lisasid soovite panna, siis algul lisage kõiki pool kogust, maitske 15 min pärast ja soovi korral lisage veel. head isu!