Risoto veini ja suitsulõhega

1 mugulsibul
1 porrulauk
2 küüslauguküünt
2 sl külmpressi oliiviõli
350 g riisi
250 ml kuiva valget veini
750 ml puljongit
soola
jahvatatud musta pipart
150 g suitsulõhet
8 sl riivitud Parmesani juustu

1. Lõika sibul ja porru õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk.
2. Hauta sibulat, porrut ja küüslauku suures paksupõjalises potis 4-5 minutit õlis madalal kuumusel.
3. Reguleeri kuumus veidi suuremaks, lisa riis ja sega 1-2 minutit. Lisa vein ja kuumuta veel 3-4 minutit, segades.
4. Kui vein on riisi hulka imendunud, lisa vähehaaval ja toitu pidevalt segades kuum puljong. Jätka puljongi lisamist, kuni kogu vedelik on riisi sisse imendunud ning see on pehme (u. 15-18 minutit).
5. Tõsta toit pliidilt ja maitsesta soovikohaselt.
6. Lõika suitsulõhe kuubikuteks ja sega lõhekuubikud ja juust ettevaatlikult risoto hulka.
7. Kata pott kaanega ja lase enne serveerimist 3-4 minutit tõmmata.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga