Risoto pähklite ja seentega

180 g sarapuupähkleid
1 mugulsibul
1 küüslauguküüs
1 punane tshillikaun
2 sl külmpressi oliiviõli
300 g pruuni riisi
soola
jahvatatud musta pipart
1 tl sidrunimahla
1 l puljongit
60-80 g shampinjone või austerservikuid

1. Kuumuta praeahi 180°C-ni ja rösti pähkleid küpsetuspaberil 15-20 minutit. Vala pähklid puhtale riidele ja puhasta kestadest, hõõrumisega. Haki pähklid jämedateks tükkideks.
2. Puhasta tshillikaun. Haki tshilli, sibul ja küüslauk. Hauta neid õlis u. 5 minutit, kuni need on pehmed.
3. Maitsesta soola ja pipraga ning sega juurde sidrunimahl.
4. Lisa vähehaaval ja pidevalt segades kuum puljong. Kui umbes pool puljongist on riisi hulka valatud, lisa hakitud seened. Jätka puljongi lisamist, kuni kogu vedelik on riisi sisse imendunud ning see on pehme (u. 15-18 min).
5. Puista pähklitükid toidu pinnale. Kata pott kaanega ja jäta enne serveerimist u. 3-4 minutiks tõmbama.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Risoto pähklite ja seentega