Risotopallid

250 g riisi
500 ml piima
250 ml vett
130 g sinki
4 sl riivitud Parmesani juustu
1 sl hakitud peterselli
4 sl riivsaia
1 muna
soola
pipart

PANEERIMISEKS:
2 sl jahu
1 muna
130 g riivsaia
oliiviõli, praadimiseks

1. Haki sink ja petersell, klopi lahti muna.
2. Vala riis, piim ja vesi suurde potti, kuumuta keemiseni ja keeda u. 15 minutit madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni riis on pehme.
3. Nõruta allesjäänud vedelik riisilt. Vala riis koos singi, juustu, peterselli ja riivsaiaga suurde kaussi. Sega juurde lahtiklopitud muna ja maitsesta.
4. Sega toit hoolikalt läbi ja vormi segust väikesed (u. 4-6 cm) pallid.
5. Veereta palle esmalt jahus, siis kasta lahtiklopitud munasegusse ja lõpuks riivsaia.
6. Kuumuta paksupõhjaga potis õli ja prae pallid kuldpruuniks. Nõruta majapidamispaberil ja lao kuumakindlale serveerimisvaagnale.
7. Serveeri kuumalt koos kuuma tomati- või lihakastmega.
Hüva nõu:
Risotopallid maitsevad hästi ka külmalt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga