Grillkaste (linnu-, sea- või vasikalihale)

2 sl taimeõli
1 suur mugulsibul, hakitult
2 küüslauguküünt, purustatult
400 g konserveeritud tomateid
2 sl Worcesteri kastet
1 sl valge veini äädikat
3 sl vedelat mett
1 tl sinepipulbrit
1/2 tl mahedat tshillipulbrit
soola
musta pipart, jahvatatult

1. Kuumuta pannil õli ja prae sibul ning küüslauk pehmeks. Sega juurde konservtomatid, Worcesteri kaste, valge veini äädikas, mesi, sinepipulber ja tshillipulber ning sega hoolikalt.
2. Hauta kastet ilma kaaneta u. 15-20 minutit aeg-ajalt segades, kuni see on paksenenud. Jahuta veidi, seejärel püreeri köögikombaini või nuimikseriga. Lisa maitse järgi soola ja pipart.
3. Vala kaste kaussi. Võid serveerida külmalt või kuumalt näiteks koos burgerite või hot dog`idega.
Hüva nõu:
Kaste sobib ka suurepäraselt lihalõikude, kanakoibade või kebabide pintseldamiseks enne grillimist või küpsetamist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga