Norimaki – sushi

sushiriisi (vt. valmistamist sushiriis alt)
norilehti
wasabit
jaapani sojakastet
Täidiseks võib kasutada makrat, kergelt soolatud või suitsutatud punast kala või blansheeritud porgandit või värsket kurki või konserveeritud bambusevõrseid või suvikõrvitsat.

Rullimiseks elastset ribilist bambusmatti.

1. Aseta norileht bambusmatile ja tõsta sellele sushiriisi. Silu sushiriis norilehele ühtlaseks 1 cm paksuseks kihiks, jättes endast kaugemal oleva serva vabaks.
2. Vajuta riisikihi endapoolse serva lähedale madal süvend ja määri sinna wasabit, selle peale pika kitsa ribana soovikohast täidist.
3. Keera täidisega norileht, bambusmati abil, tihedaks rulliks ja liimi nori serv märja sõrme abil kinni.
4. Lõika rull märjaks kastetud noaga viiludeks kas ristisuunas või diagonaalselt. Paku juurde jaapani sojakstet.
Ära unusta ka pulkasid!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Norimaki – sushi