Sütel röstitud lambaliha meega

4 viilu lambapraadi (a u. 150 g)
1 tl soola
1/4 tl pipart
10 purustatud mandlit
1 tl kaneeli
2 sl mett
1 sl sidrunimahla

KEVADINE AEDVILI:
1 väike lillkapsas
200 g herneid
rohelist sibulat
2-3 värsket porgandit
2 sl võid
1/2 sl sidrunimahla
1 tl estragoni

1. Lambalihaviilud on kõige parem tellida kauplusest valmis lõigatult. Lisa soola ja pipart.
2. Puhasta ja pese aedvili.Jaga lillkapsas väikesteks nuppudeks. Lõika sibulad ribadeks. Kui vaja, siis tükelda porgandid.
3. Võta alumiiniumfooliumist 4 tükki. Määri need kergelt rasvaga. Jaga aedvili fooliumtükkidele. Lisa pisut võid ja veidi sidrunimahla. Maitsesta estragoniga.
4. Keera foolium pakkideks.
5. Purusta mandlid. Sega need kaneeli, mee ja sidrunimahlaga. Määri lihaviilud selle seguga.
6. Tõsta lihaviilud ahjuplaadi kohale restile. Aseta aedvilja pakkid kõrvale.
7. Küpseta ahjus 200°C juures 20-25 minutit.
8. Serveeri liha taldrikul ja aseta pakid liha kõrvale.Iga sööja avab ise oma pakid. Paku lisaks saia / sepikut ja salatit.
Hüva nõu:
Seda toitu võib valmistada ka väli- või ahjugrillis. Keera lihaviilud üks kord küpsetamise ajal ümber. Aseta aedviljapakid resti kõige kuumemast kohast veidi kaugemale, aga muidu tee kõik samamoodi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga