Täidetud hani 2

1 hani
soola
jahvatatud musta pipart
majoraani
4 cl kalvadosi
300 g broilerifileed
100 g vasikamaksa
350 ml vahukoort
100 g hanemaksa
3 õuna
100 g keedusinki
100 g pistaatsiapähkleid
2 mugulsibulat
50 g sellerit
2 porgandit
1 pujuoks

1. Pese hani külma vee all ja kuivata. Lõika hane selg lahti nii, et rinnaosa jääks kokku. Eemalda selgroog ja ribid. Puhasta hani rasvast ja kõõlustest, jäta rasv alles. Hõõru hani seest soola, pipra, majoraani ja 2 cl kalvadosiga ning jäta u. 1 tunniks seisma. 2. Aja broilerifilee ja vasikamaks läbi hakklihamasina. Sega juurde vahukoor. Lõika hanemaks ja sink kuubikuteks. Puhasta südamikust 1 õun ning lõika kuubikuteks. Lisa kõik tükeldatud ained koos pistaatsiapähklitega hakklihasse, sega mikseris ja maitsesta kalvadosiga.
3. Täida hani seguga. Õmble hani seljalt kokku, vormi ja pane praepannile.
4. Puhasta ülejäänud õunad, koori sibulad, porgandid ja seller. Lõika kõik suurteks kuubikuteks ja lisa koos hanerasva, tükeldatud kontide ja pujuga hane juurde pannile. Küpseta hane eelsoojendatud praeahjus 175°C juures 2-2,5 tundi.
5. Võta hani ahjust välja ja lõika u. 1,5 cm paksusteks põikiviiludeks. Kurna praevedelik läbi sõela, eemalda rasv. Serveeri hane praevedelikus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga