Lambakints punase veini ja kadakamarja marinaadis

600-700 g kondita ja rasvata lambakintsu
2 porgandit
230 g shalottsibulaid või väikeseid sibulaid
120 g väikeseid seeni
8 kadakamarja
8 tera musta pipart
rosmariini
300 ml punast veini
2 sl taimeõli
150 ml loomalihapuljongit
1 sl võid
1 sl nisujahu

1. Tükelda porgand pikuti 4 või 5 sektoriks. Purusta kergelt kadakamarjad ja pipraterad. Puhasta sibulad ja seened.
2. Lõika kintsuliha u. 3 cm suurusteks kuubikuteks.
3. Pane liha marineerimiseks suurde kaussi. Lisa köögiviljad, rosmariin, kadakamarjad ja pipar. Vala peale vein. Sega kõik hoolikalt läbi, kata kinni ja pane 4-5 tunniks jahedasse. Sega aeg-ajalt.
4. Tõsta lihatükid ja köögiviljad teise kaussi. Kurna marinaad kannu.
5. Kuumuta ahi 160°C-ni. Kuumuta suurel praepannil õli ja prae liha ning köögivili osade kaupa läbi. Tõsta pruunistatud tükid hautamisnõusse, vala puljong ja marinaad peale. Kata hautamisnõu kaanega ja küpseta ahjus u. 1,5 tundi.
6. Pehmenda või, lisa jahu ja hõõru püreeks. Tõsta hautamisnõu ahju ülaossa või pliidile ja reguleeri kuumus väiksemaks. Võta teelusikaga väikesed kogused või-jahusegu ja sega hautamisnõu sisuga, veendudes, et iga osa on enne järgmise lisamist täielikult segunenud. Kuumuta, kuni kaste pakseneb. Maitsesta ja tõsta roog enne serveerimist veel pooleks tunniks ahju.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Lambakints punase veini ja kadakamarja marinaadis

  1. mnjah, ennu soovitus sobis. Aga selle jahu ja või lisamise lõppfaasis jätaks metsloomaliha puhul küll ära. Teale seda muutus muidu läbipaistev leem labaseks soustiks ja l-tükid kaotasid palju oma välimusest mis neil ahjust väljudes oli.