Ürdimarinaad (sea-, broileri-, lamba- või lõhelihale)

värskeid ürte:
aed-harakputke
tüümiani
peterselli
salveid
murulauku
rosmariini
punet
6 sl oliiviõli
3 sl estragoniäädikat
1 küüslauguküüs
2 rohelist sibulavart
soola
jahvatatud musta pipart

1. Eemalda ürtidelt kõik närtsinud lehed ja puitunud varred. Haki ürdid peeneks, tõsta kaussi ja lisa õli, äädikas, purustatud küüslauk ning hakitud sibulavarred. Maitsesta soola ja pipraga ning sega hoolikalt läbi.
2. Kui kasutad sea- või lambalihalõikusid, vasarda need läbi. Pane liha kaussi ja vala marinaad peale. Kata kauss ja tõsta 4-6 tunniks jahedasse. Sega aeg-ajalt.
3. Grilli või küpseta liha või kala, kuni see on läbi küpsenud. Pintselda aeg-ajalt lihatükke järelejäänud marinaadiga ka grillimise ajal.
Hüva nõu:
Söegrilli kasutades ole ettevaatlik. Iga kuumadele sütele kukkunud marinaaditilk süttib koheselt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga