Kreveti-tursavardad

230 g tursa sabaosa (sobib ka muu valge lihaga kala)
230 g kooritud tooreid krevette
paprikat
suvikőrvitsat
väikeseid seeni
punase mugulsibula sektoreid
kirsstomateid
loorberilehti

INGVERI-LAIMIMARINAAD:
3 laimi
1 sl kardemonikaunu
1 mugulsibul
2,5 cm tükk värsket ingverit
1 küüslauguküüs
3 sl oliiviőli

1. Valmista marinaad. Riivi ühel laimil koor pealt ära ja pressi kõigilt laimidelt mahl välja. Ava kardemonikaunad ja kraabi seemned uhmrisse. Viska kestad ära ja hõõru seemned peeneks.
2. Puista peenestatud kardemoniseemned nõusse. Lisa riivitud laimi koor, mahl, hakitud sibul, riivitud ingver ja purustatud küüslauk. Klopi vähehaaval juurde õli.
3. Eemalda krevettidelt soolikas, lõika kalaliha kuubikuteks. Pane kalatükid ja krevetid kaussi, vala marinaad peale ja sega kergelt läbi. Kata kauss kinni ja jäta jahedasse u. 2-3 tunniks tõmbuma.
4. Tõsta kala ja krevetid marinaadist välja ning lüki köögiviljade ja ürtidega vaheldumisi neljale grillvardale.
Hüva nõu:
Grilli keskmisel kuumusel, pintseldades vardaid aeg-ajalt marinaadiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga