Broilerikoivad vürtsikas jogurtimarinaadis

6 suurt broilerikoiba (ilma nahata)
1 tl koriandriseemneid
2 tl köömneid
6 tera nelki
2 loorberilehte
1 mugulsibul
2 küüslauguküünt
5 cm tükk värsket ingverit
1/2 tl tshillipulbrit
1 tl jahvatatud kurkumit
150 ml maitsestamata jogurtit
1 sidruni mahl
1 tl soola

1. Valmista broileritükid marineerimiseks ette. Tee tükkide paksemasse ossa noaga paar sügavat sisselõiget. Lao broileritükid ühe kihina laia nõusse, piserda peale sidrunimahl. Lisa sool ja hõõru tükid seguga kokku. Kata nõu ja jäta marinaadi valmistamise ajaks tõmbuma.
2. Valmista marinaad. Puista koriandriseemned, köömned, nelgiterad ja loorberilehed puhtale praepannile. Rösti kuivalt keskmisel kuumusel, kuni seemned hakkavad lõhnama ja loorberilehed krimpsu tõmbuvad. Puista röstitud vürtsid uhmrisse ja jäta jahtuma, seejärel hõõru vürtsid peeneks.
3. Puhasta sibul ja küüslauk, koori ingver ja haki jämedateks tükkideks. Peenesta sibul, küüslauk ja ingver köögikombainis hästi peeneks. Lisa peeneks hõõrutud vürtsisegu, tshillipulber, kurkum ja jogurt ning broileritükkidel olev sidrunimahl. Sega kõik köögikombainiga ühtlaseks.
3. Pane broileritükid ühe kihina kõrgema servaga ahjupannile või küpsetamisnõusse. Vala marinaad peale nii, et kõik tükid on kaetud. Kata nõu toidukilega ja pane üheks ööpäevaks jahedasse tõmbuma. Pööra tükke aeg-ajalt.
4. Küpseta kana eelsoojendatud ahjus 200°C juures u. 45 minutit. Serveeri kuumalt või külmalt koos sidruni- või laimisektorite, salatilehtede ja värskete ürtidega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Broilerikoivad vürtsikas jogurtimarinaadis

  1. Selle retsepti järgi tehtud kana tuli küll väga maitsev ja omapärane, kuigi ma ei kasutanud kurkumit ja köömneid ning tsillipulbri asemel panin ehtsat tsillit.